Om oss

Välkommen till oss!

En intresseorganisation bildad 2013 för Dig som har ett genuint intresse för Alpacka och andra kameldjur och vill vara delaktig i ett nätverk av entusiaster!

Vi vill genom Alpaca & Friends ge Alpackaägare och övriga kameldjursägare ett nätverk för samarbete och information rörande Hälsa, Hantering, Skötsel och Ull. Vi vill verka för ett fungerande smittskyddsprogram och en harmonisk hantering av Alpackor.
Din Alpackaflock kan, förutom att vara betesvårdande ullproducenter också användas i en mängd sammanhang som exempelvis terapidjur, vandringssällskap eller för teambuilding. För många är Alpackan mest känd som en producent av fleece,eller ull som vi kallar den i Sverige, en ypperlig fiber att spinna och förädla till de vackraste av hantverk. Utan den minsta tillstymmelse till klifaktor!
Ja, det finns massor att upptäcka och lära om dessa fantastiska djur.

Vi hoppas att just Du blir en viktig medlem och del av Alpaca & Friends nätverk!

Har du lamor eller kameler?

Förutom Alpacka finns det andra kameldjur som också förtjänar sin del av rampljuset. Vi välkomnar även dig som är Lama eller Kamelägare att vara med! Vi berörs av samma intressefrågor och det är inte för inte som vi vi heter Alpaca & Friends!

Är du en alpackaentusiast utan djur?

Självklart kan man vara medlem i Alpaca & Friends utan att vara djurägare. Du kanske har ett brinnande intresse för ullen, att spinna garn eller funderar på att skaffa dig en egen Alpackaflock? Välkommen till oss!